Rammebetingelsene rundt bedriften er alltid i endring. Et eksempel fra Bygg- og anleggsbransjen

Jeg satt i morges og bladde litt på sosiale medier. Det dukket etter hvert opp en artikkel fra E24 om frykt for konkursbølge i byggebransjen. Det er ikke veldig mange år siden en kunne lese slike artikler i mediebildet etter finanskrisen fra 2008-2009.

Artikkelen peker direkte på fire eksterne rammebetingelser som omtales slik: «coronapandemien, krigen i Ukraina og den kraftige prisveksten. – På toppen av alt dette får du disse rentehevingene, som er drepen for bransjen».

Derfor er det viktig å forstå hva rammebetingelser er og trene på å følge med og identifisere endringer som kan være av betydning for akkurat don bedrift.

I boken Bedriftsledelse kan du lese om rammebetingelser og endringer i disse i kappitel 2.